7/12/2010

Shangri-la Mountain

Shangri-la Mountain, beans from Yunnan.


Finally, here is update for the coffee beans, my very first encounter of Chinese grown coffee, which came in Kato Coffee’s box.

I would say it was unfortunate to have such a full, rather call dark, roasted beans, only brought "SMOKEY" charcoal like taste; the level of roast was so dark that it was difficult for me to tell how really taste was.

The taste reminded me of “Guatemala Antigua” of STUBACKS, bitter and smoky, then sourness gradually comes as it cold.

My evaluation for Chinese coffee beans may need to postpone until I hit one with a good roaster…





中国からやってきた、例のやつ。
中国雲南省 シャングリラマウンテン。
どんな味かと楽しみにしていたけれど・・・いかんせんローストが深い。
どう考えても、豆の味よりもローストの深さがにじり寄る、かなり勿体ない状態。
うーん・・・

スタバックスの「ガテマラアンティグア」に近いか?
時間がたつと、焦げ臭さの中に酸味が際立ってくる感じ。

好みの問題だとは承知のうえで。
ここのローストは深すぎ。
ローストのせいで豆の印象が単一になりすぎてつまらない。

ということで、「中国産コーヒー」の評価は後日に持ち越し、である。

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